//
you're reading...
Sérial Si Bedegong

Si Bedegong Embung Ngapalkeun

Si Bedegong Embung Ngapalkeun
(Ilustrasi: Galura)

Ku: Aan Merdéka Permana

SAKEUDEUNG deui aya ulangan umum tapi anéh Si Bedegong embung ngapalkeun.

“Lamun teu daék ngapalkeun, moal naék geura Gong,” ceuk indungna bari ngaput baju Si Bedegong anu soék palebah sakuna.

“Tenang wé Ma!” ceuk Si Bedegong.

“Tenang, tenang kumaha?”

“Naha bet Ema anu riweuh, pan nu rék ulanganana ogé Igong?” omong Si Bedegong deui.

Ema mah risi maneh teu naék .. ra deuleu. Ku naun cenah Si Igong teu naék? Maenya jawabna dumeh dikanyaah ku guruna, ulah pindah ti kelas opat?” ceuk indung. Si Bedegong mah ukur baeud.

“Nyalah, kée peuting ngapalkeun!” pokna.

“Lain ayeuna the geus peuting?”

“Ke we ari deuk saré, ayeuna mah kagok lalajo heula sinétron.” Ceuk Si Bedegong padahal tipi hitam putih teu disetél.

Geus satengah salapan, di kamar SI Bedegong jempling. Indungna longsong da nyangkana pasti Si Bedegong keur ngapalkeun.

Tabuh salapan, indungna bérés kupat-kaput, jung cengkat ngalongok Si Bedegong bari nanggeuy baki eusi téh panas manis. Enya aya buku di dinya. Ngan édas da lain keur dibaca tapi dipaké nutupan beungeutna.

Si Bedegong keur kérék nyegrék. **

Sumber: Galura – Edisi II April 2012

Diskusi

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: