//
you're reading...
Paribasa jeung Babasan

Paribasa jeung Babasan | huruf awal C

Caang bulan dadamaran = migawe nu kurang mangpaat.

Cacag nangkaeun = Hanteu beres, hanteu rata, henteu sampurna.

Cangkir emas eusi delan = omonganana mah alus nepi ka urang jadi percaya jeung kataji, tapi hatena jahat jeung matak bahaya ka urang.

Cara bueuk meunang mabuk = ngeluk bae, teu lemek teu carek, euweuh hojah, euweuh karep, euweuh kahayang sabab era tawa sieun.

Cara gaang katincak = anu tadina rame kacida, ayeuna mah jadi jempling pisan.

Cara jogjog mondok = carekcok bae, mani gandeng nacer.

Cara simeut hiris, tai kana beuheung beuheung = Pohara bodona, beunang dibobodo atawa ditipu ku batur.

Cecendet mande kiara = Nu leutik nyaruaan anu gede, nu miskin nyaruaan nu beunghar.

Ceuli lentaheun = Sok gancang nyaritakeun ka batur naon bae anu kadenge, turtaning tacan karuhan eta beja teh bener henteuna.

Cicing dina sihung maung = Nganjrek di jelema anu nyusahkeun atawa bakal nyilakakeun ka diri urang.

Cikaracak ninggang batu laun laun jadi legok = Ku dileukeunan mah sakumaha hesena ge lila lila jadi bisa (najan bodo asal leukeun diajarna lila lila oge tangtu bisa).

Cileuncang mande sagara, cecendet mande kiara, hunyur nandean gunung = Nyaruaan ka jelema anu saluhureun harkatna, darajatna atawa pangabogana.

Ciri sabumi cara sadesa = beda tempatna, beda deui adat jeung kabiasaanana.

Clik putih clak herang = Kaluar tian hate anu beresih, rido pisan, teu aya geuneuk maleukmeuk.

Congo congo ku amis, mun rek mais oge puhuna = Kumaha arek bageurna dinu ajdi anak, lamun bapana henteu bageur.

Sumber: kipsaint.com

Diskusi

2 thoughts on “Paribasa jeung Babasan | huruf awal C

  1. Hatur nuhun parantos kersa silaturahmi, mugia janten paraket babarayaan nya kang hehe..

    Posted by kips | September 11, 2012, 7:47 am

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: