//
you're reading...
Paribasa jeung Babasan

Paribasa jeung Babasan | huruf awal D

Daek macok embung dipacok = daek ngarah kana rejeki atawa pakaya batur, tapi diarah rejekina atawa pakayana ku batur mah embung.

Dagang oncom rancatan emas = ari modalna gede kacida, ngan batina anu diarah kacida leutikna.

Dah bawang dah kapas = tah barangna tah duitna.

Daluang katinggang mangsi = Susuganan katuliskeun aya jodo (waris).

Deugdeug tanjeuran pada ngadeugdeug = pada nongton, jadi tongtonan kulantaran pinter dina kasenian.

Deukeut deukeut anak taleus = ari imahna mah puguh padeukeut, ngan hanjakal teu nyaho tibareto yen baraya.

Dihin pinasti, anyar pinanggih = baheula ditangtukeunana, ngan kakara ayeuna kalakonanana atawa kapanggihna.

Dikungkung teu diawur, dicangcang teu diparaban = Ari dipegat mah teu acan, ngan geus teu dipeutingan jeung teu dibalanjaan.

Dipiamis buah gintung = Disangka hade jeung bageur tapi buktina goreng jeung jahat.

Disakompet daunkeun, dihurun suluh = dihijikeun bae, disaruakeun bae, teu dibeda beda.

Ditangtang ditengteng dijieun bonteng sapasi = Dialak ilik lantaran dianggap aneh.

Ditilik ti gigir lenggik, disawang ti tukang lenjang, diteuteup ti hareup sieup = lenjang jeung geulis pisan, pantes kewes.

Dogdog pangrewong = bantuan anu euweuh hartina, dina teu aya oge teu naon naon.

Dogong dogong tulak cau, geus gede dituar batur = ngantian jeung mahugi parawan ti keur leutik keneh, sugan diparengkeun ku nu kawasa jadi pipamajikaneun, na ari geus gede dikawin batur, atuh hese cape taya gawe.

Dosa salaput hulu = kacida loba dosana.

Dulang tinande = awewe mah nurutkeun bae, kumaha diaturna jeung diparentahna ku nu jadi salami.

Duum tinggi = ngabagikeun naon naon henteu kalawan adil aya nu loba, aya nu saeutik.

Sumber: kipsaint.com

Diskusi

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: