//
you're reading...
Paribasa jeung Babasan

Paribasa jeung Babasan | huruf awal I

Ieu aing uyah kidul = Boga rasa pangleuwihna ti pada batur, boh ngeunaan rupa, pangarti, pangaboga, pangkat atawa kakawasaan.

Ilang along margahina, katinggang pangpung dilebok maung, rambutna salambar, getihna satetes, ambekanana sadami, agamana darigamana, kaula nyerenkeun = Masrahkeun sagalagalana hadena gorengna, bagja cilakana (biasana sok dipake dina seserahan).

Indung lembu bapa banteng = Ti indung jeung bapa turunan menak jeung beunghar.

Inggis batan maut hinis = Pohara risina, pohara paurna.

Inggis manan maut hinis, rempan batan mesat gobang = Inggis jeung paur kabina bina.

Ipis kulit beungeut = Gede kaera.

Iwak nangtang sujen = Wani nyorang picilakaeun, pibalaieun atawa pibahayaeun.

Sumber: kipsaint.com

Diskusi

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: