//
you're reading...
Paribasa jeung Babasan

Paribasa jeung Babasan | huruf awal M

Malengpeng pakel ku munding, ngajul bulan ku asiwung = Ngajalankeun (mikarep) hiji perkara anu taya pihasileunana.

Maliding sanak = Henteu adil, pilih kasih.

Mangpengkeun kuya ka leuwi = Nitah mulang ka lemburna, atawa nitah pindah ka tempat bali geusan ngajadi.

Mapay ka puhu leungeun = Mamawa ka kolot atawa ka guru, turtaning kolot atawa guru mah teu nyaho naon naon jeung euweuh patalina saeutik eutik acan.

Marebutkeun paisan kosong = Marebutkeun hiji perkara anu teu aya hasilna atawa mangpaatna.

Maut nyere ka congona = Keur ngora senang, tapi ari ka kolotnakeun susah.

Melengkung bekas inhalan = Ari keur ngora keneh bageur tapi kakolotnakeun jadi teu bageur.

Mere langgir kalieun = Mere naon naon anu bisa jadi aya pisusaheunana atawa pibahlaeunana.

Meuli teri meunang japuh; nyair hurang meunang kancra = kalawan teu disangka sangka meunang milik, darajat atawa kauntungan anu leuwih gede.

Meungpeun carang ku ayakan = Nyaho yen batur teh salah atawa migawe anu dilarang ku Nagara, tapi teu kitu kieu kalahka api api teu nyaho.

Meungpeung teugeu harianeun = Embung pisan tutulung ka batur nu keur susah atawa loba kabutuh.

Miceun batok meunang coet = Miceun nu goreng kulantaran hayang meunang anu alus, tapi tungtungna meunang nu goreng deui bae.

Mindingan beungeut ku saweuy = ari hate goreng, ngan budi parangi marahmay, perluna pikeun mindingan hate nu goreng tea maksudna supaya ulah kaciri tea.

Mipit teu amit ngala teu menta = Maling boga batur.

Miyuni hayam kabiri = Leutik burih babari sumerah eleh atawa lalaki nu babari sumerah ka awewe.

Moal ceurik menta eusi = Keun bae mawa wadah anu gede oge da lain hayang loba diberena.

Moal neangan jurig teu kadeuleu = arek nyekel jelema nu aya bae, moal neangan jelema nu euweuh.

Mobok manggih gorowong = Aya lantaran pikeun ngalaksanakeun kahayang anu henteu gampang pihasileun.

Mobok manggih gorowong = meunang jalan pikeun ngalaksanakeun kahayang.

Monyet kapalingan jagong = Tukang maling kapalingan, tukang tipu katipu, tukang ngarah nagrinah karoroncodan.

Mopo memeh nanggung = Hoream, teu sanggup samemeh prak.

Mun teu ngakal moal ngakeul = mun teu usaha moal pinanggih jeung rejeki pibekeleun hirup.

Mun teu ngoprek, moal nyapek. Mun teu ngakal moal ngakeul. Mun teu ngarah moal ngarih = Lamun teu digawe niar kipayah tangtu pisusaheun pikeun hirup.

Muncang labuh ka puhu, kebo mulih pakandangan = Mulang ka lemburna sabada mang taun taun aya di pangumbaraan/panyabaan.

Mupugkeun tai kanjut = Ngetrukeun pangaboga dina waktuna nyunatan atawa ngawinkeun anak anu kacida dipikameumeutna.

Sumber: kipsaint.com

Diskusi

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: