//
you're reading...
Paribasa jeung Babasan

Paribasa jeung Babasan | huruf awal P

Paanteur-anteur julang = silih anteur nepi ka aya dua tilu kalina.

Pacikrak ngalawan merak = Tangtu elehna sabab nu leutik ngalawan anu gede.

Pada rubak sisi samping = Sarua bae pada loba luangna, pada loba pangalamanana.

Pagirang girang tampian = Paunggul unggul dina neangan pangupa jira (Paunggul unggul nyiar rejeki, teu daek silih seblokan).

Paheuyeuk heuyeuk leungeun = Silih bantuan, silih belaan, silih tulungan.

Pait daging pahang tulang = Arang gering.

Pait daging pahang tulang = cageur teu keuna ku panyakit naon bae.

Pakotrek iteuk = Laki rabi ti ngongora napi kakolot pisan, pada pada geus jadi aki-aki nini-nini.

Paluhur luhur diuk = pagede gede kauntungan dina nyiar kipayah.

Panday tara bogaeun bedog = Sasarina ari tukang mah sok tara bogaeun.

Papadon los ka kolong = Cidra jangji, teu nedunan jangjina.

Peureum kadeuleu beunta karasa = Inget bae, teu bisa poho. Biasana mah lain kana barang tapi ka jelema anu dipikancinta.

Piit ngeundeuk ngeundeuk pasir = mikarep kaanu lain babadna, tangtu moal kasorang.

Pindah cai pindah tampian = Robahna tempat matuh robah adat jeung kabiasaan.

Pinter aling laing bodo = Pinter tapi embung kanyahoan ku batur, kusabab eta nyeta nyeta anu bodo.

Pipilih meunang nu leuwih koceplak meunang nu pecak = Milih kalawan ati ati pisan ku lantaran hayang meunang nu leuwih hade, ngan ahirna meunang nu leuwih goreng.

Piruruhan katengahimahkeun = Nu dusun didikan dibawa kana pasamoan.

Pupulur memeh mantun = Menta ganjaran memeh aya jasa atawa menta buruhan memeh prak digawe.

Pur kuntul kari tunggul, lar gagak kari tunggak, tunggak kacuwatan daging = Dina cidrana anu diborehan, boreh anu katempuhan, kudu mayaran hutang anu dipangnanggungkeun.

Puraga tamba kadengda = Migawe hiji pagawean henteu jeung enya enya. Henteu ngandung maksud supaya hade hasilna ieu mah pada ulah dipaido bae.

Sumber: kipsaint.com

Diskusi

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: