//
you're reading...
Paribasa jeung Babasan

Paribasa jeung Babasan | huruf awal U

Ulah beunghar memeh boga = ulah adigung nyeta nyeta anu beunghar, turtaning henteu atawa tacan boga pakaya.

Ulah cara ka kembang malati kudu cara ka picung = Ulah sok bosenan ari ka pamajikan teh, hadena mah ti keur ngora keneh nepi ka geus kolot teh, lain beuki lila beuki bosen tapi kudu beuki lila beuki welas asih.

Ulah cara ka malati kudu cara ka picung = Ulah ngurangan kanyaah kudu beuki lila beuki nyaah.

Ulah kabawa ku sakaba-kaba = ulah kabawa ku nu teu puguh, maksudna kabawa jurig, dedemit.

Ulah muragkeun duwegan ti luhur = masing nyaah kana rejeki meunang hese cape ladang kesang, pacuan arek dimonyah monyah.

Ulah pangkat memeh jeneng = Ulah adigung adiguna hayang nyaruaan ka nu geus jeneng.

Ulah tiis tiis jahe = kudu iatna, kudu cingceung.

Ulah unggut kalinduan ulah gedag kaanginan = Ulah kagoda, ulah kaganggu atawa kabengbat ku rypa rupa, lamun urang keur nyanghareupan hiji maksud anu hade.

Uncal tara ridu ku tanduk = Duduluran karumpul kabeh.

Uyah tara tees kaluhur = Galibna sipat indung bapa anu harade atawa anu goreng sok diturunkeun ka anak incuna.

Sumber: kipsaint.com

Diskusi

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: