//
you're reading...
Sérial Si Bedegong

Si Bedegong Nagih Hutang

Si Bedegong Nagih Hutang
(Ilustrasi: Galura)

Ku: Aan Merdéka Permana

SI Bedegong di imah ngan judad-jaded baé, sakalina ditanya ku indungna, némbalan saperluna. Atuh angot mun dititah, léléda kabina-bina, jiga nu puraga tamba kadengda.

“Ku naon Igong, teu ngareunah awak? Cig kaituh indit ka puskesmas?” ceuk indungna.

“Duitna mana?”

“Nya sok wé talangan heula ke mun Ema geus boga dibayar,” tembal indungna.

“Lah Ema mah paribasa, ké mun boga dibayar, ké mun boga dibayar,” Si Bedegong biwirna nyuncung-nyungcung baé.

“Enya atuh, da ari teu bogamah rék kumaha bisa mayarna?”

“Nama atuh mani usik bari nginjeum. Ari Igong duit timana?”

“Lain sok dibéré ku uwa manéh?”

“Enya tapi pan béak diinjeuman ku Ema?”

“Da keur manéh-manéh kénéh. Kamari manéh ménta keur meuli buku, ceuk Ema sok wé heula paké duit paméré uwa manéh. Jeung manéh mah sok licik Igong. Ménta duit keur jajan mani haben teu eureun-eureun ari hutang Ema kudu angger dibayar?” ceuk indungna jadi pacéntal-céntal soal hutang.

“Mun diitung-itung mah antara hutang Ema jeung manéh ménta jajan, asa jauh leuwih gedé ménta jajan.”

“Nya beda atuh Ema. Méré mah méré tapi hutang mah angger,” omong Si Bedegong.

Poé isukna, Si Bedegong menta bekel jang ka sakola.

“Moal mere bekel teu boga duit,” tembal indungna.

“Tadi aya dina lokét?”

“.. tah mah paling jang nyicil mayah hutang. Kumah arék?

“Si bedegong jamedud baeud tapi batan teu boga bekel nya namprak.

“Tah nyicil hutang sarébu jadi sesana sabaraha deui nya?”

“Tujuh rébu deui!”

“Nya lunas saminggueun,’ ceuk indungna.

“Sapoé sarébu mayar hutang? Atuh Ema salila saminggu moal méré bekel?”

“Moal ah, deuk mayaran hutang wé wungkul sabab mun méré bekel jadi rugi da hutang mah angger! ***

Sumber: Galura – Edisi IV April 2012

Diskusi

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: